• Tallers en línia d'acordió diatònic d'arreu del món

Manxes llunyanes

Saps que hi ha manxes que sonen molt lluny de casa nostra? Alguna vegada has sentit curiositat per saber com sonen aquests diatònics? T’has preguntat quin ús se’n fa als diferents països? Has tingut ganes de conèixer acordionistes de fora?

L’objectiu de Manxes Llunyanes és aproximar-nos a la manera de tocar, als repertoris i als acordionistes de fora dels Països Catalans.

Amb la pandèmia de la Covid-19 i el conseqüent confinament hem hagut d’aprendre a mantenir una part important de la nostra activitat de forma virtual, incloses classes d’instrument i concerts en streaming. Aquesta deslocalització del mitjà ens ha fet pensar que, malgrat totes les limitacions que té, en podem treure algun profit, utilitzant-lo per escurçar distàncies i per apropar-nos al que es toca fora de casa nostra.

Com funciona? Programem tallers de 3 hores de durada, sempre en dissabte. Cada un d’aquests tallers presenta un acordionista de fora que proposarà una peça per treballar. Es fa un abordatge progressiu a diferents nivells (melodia, acompanyament, variacions, rítmiques, ornamentacions, etc...)

Entre 10 i 15 dies abans es passa per mail el material (vídeo i partitura, a poder ser xifrada) per tal que els inscrits puguin començar a familiaritzar-se amb la peça. Durant el taller s’ensenyarà el tema, el seu gènere i context, i aspectes tècnics o d’interpretació.

A qui va dirigit? A acordionistes amb un cert nivell d’autonomia de l’instrument. Es preveu treballar sobre peces de dificultat mitjana que vagin augmentant de complexitat a mesura que s’enriqueixin. Les places són limitades per rigorós ordre d’inscripció.

Com es desenvolupa el taller? A través de la plataforma meet i en la llengua que parli el professor. Es pot fer un treball previ de vocabulari bàsic i durant el taller es podran traduir comentaris o instruccions concretes. Afortunadament, però,  la música és un llenguatge universal.

Quin és el cost del taller? 20 euros per taller, prèvia inscripció.